Hondenspecialist

Wat doet een hondenspecialist.

Bij een hondengedragstherapeut denken mensen altijd aan gedragsproblemen met de hond. Maar veel is te voorkomen door een goede start te maken en niet onbelangrijk, om uw hond te begrijpen. Mensentaal is toch een hele moeilijke taal voor honden. Daarom zal ik de vraag "wat doet een hondenspecialist" in twee delen beantwoorden; 

1. Puppy coach

Een puppy coach leert u in vijf privé lessen het gedrag van uw hond te interpreteren. Dit is belangrijk omdat een goede start vaak gedragsproblemen in de toekomst voorkomt. Het is wel van belang dat de puppy coach lessen zo jong mogelijk worden gestart. De eerste les duurt ongeveer één uur en zal bij u thuis worden gegeven zodat een duidelijk beeld ontstaat hoe u thuis, de eerste weken met uw nieuwe huisdier om moet gaan.  

De volgende lessen zullen worden gegeven in de groene weelde, tussen alle andere honden, zodat uw pup goed kan socialiseren met honden van alle leeftijden. U komt zo ook veel te weten over de gedragingen van uw pup en vooral waarom hij doet wat hij doet als hij andere honden tegenkomt. De laatste les zal worden gegeven in de puberteit, op het moment dat u dat aangeeft. Tijdens de periode van opgroeien kunt u met alle vragen over uw hond bij mij terecht, zodat u de hele periode van opgroeien en dat gaat soms met ups en downs, een aanspreekpunt heeft die uw hond kent.

2. Hondengedragstherapie 

Een hondengedragstherapeut, ook wel kynologisch therapeut genoemd, is in staat om na een juiste analyse van het probleemgedrag van de hond, een therapie samen te stellen. Deze therapie is in feite een soort nieuwe gebruiksaanwijzing voor u de eigenaar van de hond met als doel het probleemgedrag van de hond om te buigen naar gewenst gedrag. 

De sessie duurt ongeveer 1 uur. In dat uur bespreken we het probleemgedrag van de hond, en probeer ik een zo compleet beeld te vormen van de oorzaak van het gedrag. Dan krijgt u een therapie voor uw hond, en kunt u aan de slag. Als er vragen zijn over de therapie, gedrag van uw hond n.a.v. de therapie, kunt u die (liefst even per mail) stellen.

 

Hondenspecialisten:

www.hondenspecialistgroningen.nl

www.hondenspecialistanneke.nl

www.hondenschool-utrecht.nl

www.hondenspecialist.nl